Skelleftes matfest


Igår kväll gick "jobbet" på "Kick off " Skellefteå kommuns Värdegrund och Skelleftes matfest och åt Afrikansk buffe! Jag vet inte riktigt vad allt på bordet var men det var gott! och vi fick Mmmm Morotskaka till kaffet!

Idag har jag varit ledig och gjort det vanliga. Tvätta, städa, diska, handla, laga mat, sutti barn vakt, bakat chockadkladdkaka och lagt ihop en smörgåstårta. Det sista gör jag inte varje dag men imorgon har vi någon att fira! 

Possition Bjuröklubb

Daniel har tjatat om att spela "possechon" och vi har inte kunnat hjälpa honom, tills han såg Fåret Sean på tv och pekade och sa:
- Åh! "Pos e sean"

Idag har vi varit på picnic till Bjuröklubb, det var blåsigt men varmt. En av oss badade, en sprang fram o tillbaka och lekte medan jag fotade med nokian.
    
   Vi såg två killar med surfingbrädor men de fick nog inte nog stora vågor för att kunna visa va de gick för, annars blåste det ganska friska vindar på Storsanden och Grundskatan.
När vi kom hem blev det en sen middag, Hembakad pizza i köket och glass med jordgubbar och kaffe vid tvn.

Nu har jag hela helgen kvar och va det inte nån som fyllde år också.....

P.S Daniel har fått en ny keps av Maja!

Sjöbotten

Jag hittade ett par ny skor på rea, jag ska bli så fin ikväll!


 
Igår var några från jobbet hos Annica och grillade. Partybilderna blev inte bra men de visar ju ändå att vi hade kul!
 Jag orkar inte skriva nå mer just nu, jag har vilodag....

Augustiglass


Min älskade syster bjöd mig och 2 kusiner på lunch i gräset i går. Va go hon är!

Efter middan for vi till Bergsbyn och köpte glass, jag köpte en liten, den rosa, Sven tog en stor, på bilden har han hunnit bita av toppen. Daniel, Maja, och Gideon fick springa runt o busa en stund tills det var dags att åka hem o natta. Vi tog volvon och körde till Kurjoviken för att titta på båtar. Åh! Jag vill ha båt! De var så fina!

Maskindelarna kom i tid och arbetet är klart för denna vecka. Japp, nu är det helg och fest på lördag med arbetskamraterna.

Idag har jag kört ett intervallpass på pappas cykel, det känns härligt! Nu grötfrukost med banan, kanel och kaffe!


Duniförslutare

Murphys lag. Vi låg så bra till idag, men man ska ju inte börja planera allt man ska hinna när man blir klar tidigt (rekord tidigt) för då pajar maskinen....Reservdelar är skickade från skåne med express. Morgondagens leverans är nog räddad men hur blir det med fredasleveransen om inte delarna kommer i tid?

Som tur är har jag underbara arbetskamrater som håller humöret uppe trots alla motgångar vi haft. De är värd en tårta!(varje vecka, fast ingen vill egentligen ha för de bantar men alla fikar ändå ;-))

Till middag åt vi surströmming efter den gick jag bort med soporna och förbi växthuset, där ser det ut så här nu.

Hm, kan det bli nått här tro, en pumpa ska det vara....

i bärsskogen

Lingonsylten tog slut i kylen, vad gör man då? Jo, man går upp till lingonriset och plockar en handfull lingon. Det räckte till en halv burk sylt. Resten plockar vi nästa vecka när de blivit riktigt röda. Det är så skönt gå ut en stund när man jobbat 9,25 timmar inne.
 
Igår plockade vi blåbär bakom knuten så om du vill ha blåbärspaj......ring bara först!

De två första arbetsdagarna har passerat smärtfritt med roliga historier om halvtokiga vikarier som borde jobba nånannanstans. Vi hade det bra på första perioden, fast jag trodde oddsen var sämre för oss då.

Ånglok

Svea och Daniel i Boviken.

När jag berättade för Daniel att vi skulle ut och åka tåg ville han försäkra sig om att det inte var lilla traktortåget som vi åkte till Kyrkholmen. Den här gången var det ju ett riktigt Ånglok som skulle dra tåget. Daniel var så noga med att ta av sig kepsen när vi kom på tåget så han inte skulle tappa den när han hängde sig ut genom fönstret, men när vi var nästan framme i Slagnäs glömde han bort sig och den blåste av.
   
 Tåget stannade på en strand med grillplats där vi blev bjudna på korv och bad! 

Syster på middag!

Tillbaka på Playan! Kanske inte sista turen med båtarna, vi har ju inte åkt i skellefteälven...

Igår blev det middag ute. Jag lyckades locka hit syster med familj. De som inte ville ha fisk på macka fick nygrillade hamburgare.


Idag ska vi bara vara ute! Solen lyser över hela himlen! och det är min sista semesterdag.... Jag har städat tränat och ska ta en dusch innan jag går ut i solen igen. 
På måndag börjar jag jobba igen och det ska bli riktigt kul att träffa mina underbara arbetskamrater och få höra var de ställt till med när jag varit borta.
Kram 

Tuvagården


Igår tog Maja, Daja och jag kyrktåget till Kyrkholmen, där fikade vi med Eva, Malte och min barndomskamrat Isabell!
   


Inte behöver man lekpark med rutchkana och gungor när det finns lerpölar!
 Heja Gideon!

 Daniel tycker bäst om bilen och mamma tycker om kladkakan!De andra cyklade till Tuvagården medan vi var mer bekväma av oss och tog MCn, men när jag kom hem sprang jag runt elljusspåret med Jennie.

Till middag blev det hemkokt Fisksoppa  och rågkakor. Sen blir det paj med glass och kaffe!
  Lite får man ju fuska när solen lyser! Visst? ;-D

Tack för idag, Tobbe Jossan Maja Gideon och Åsa!

RSS 2.0