Saffransbullar



100g smält margarin
1 pkt jäst(50gram)
2 kuvert saffran(1gram)
5 dl mjölk
17 dl vetemjöl
250g kesella(1 burk)
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 dl russin till garnering
1 ägg till penslingen på bullarna

Smula ner jästen i en bunke. Smält margarin och värm mjölken till 37 grader(fingervarmt) och tillsätt saffran. Häll spadet över jästen och låt den lösa sig. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt jäsa i 40 minuter. Knåda degen och baka ut, forma till kransar, flätor, pojkar, kusar, "prästens hår", gullvagn eller luciakrona.
Låt jäsa ytterligare 40 minuter. Pensla med ägg och garnera med russin.
Jag gjorde enkla kusar. Grädda 10-12 minuter i 225 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0