Rocky Road Brownies




R.R.B
Till en plåt/24 bitar:
350 g mjukt smör, 6 dl socker, 3 dl kakao, 1 dl ljus sirap, 1/2 tsk salt, 6 ägg, 3 dl vetemjöl.

1.Sätt ugnen på 175 grader
2.Vispa smör och socker vitt och krämigt.
3.Rör ner kakao, sirap, och salt.
4.Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5.Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna.

Fudgeglasyr:
3 dl vispgrädde, 1 dl mjölk, i dl sirap, 400g mörk kvalitets choklad 70%.

Rocky Road-topping:
1/2 påse Dumlekola, 1 dl pistagenötter, 2 dl salta jordnötter, 2 nävar minimarshmallows.

1.Koka upp grädde, mjölk, och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna några grader.
2.Finhacka chokladen och smält den i den varma gräddmjölken.
3.Bred glasyren över kakan och strö över "din" topping.
4.Kyl kakan tills glasyren har stelnat och skär den i rutor.




Tack för igår!
Goa vänner, ljus och doft, fika, stickning och vin, kan det bli bättre!
/E

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0