Hasselnötter

Hur svårt är det att baka bröd från nötter? Inte svårt alls. Det är lite jobbigare än att köpa brödet i affären men inte mycket. Du köper istället en påse hasselnötter i affären. Hasselnötter innehåller 63 procent mättat fett men bara 9 procent kolhydrater och 13 procent protein. Man kan säga att hasselnötter är perfekt designat livsmedel för att vara människoföda. Vi behöver nämligen det mättade fettet och energin från det eftersom det är så skonsamt mot vårt blodsocker. Andelen fett i nötter liknar andelen i ägg som också är ett perfekt designat livsmedel för människor.

Hasselnötsbröd

Ugnen på 225 grader

1,5 dl hasselnötsmjöl(mixade hasselnötter)

3 ägg

1,5 dl skalade sesamfrön

1,5 dl riven ost

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1 tsk brödkryddor

1 tsk salt

Blanda samman allt i en bunke. Lägg ut ett smörpapper på en plåt. Häll på degen som blir något mindre än smörpappret. Bred ut den med en slickepott. In med plåten i ugnen lite ovan mitten och grädda i tio minuter. När du tagit ut plåten kan du dra hela smörpappret med brödet på över till en skärbräda. Skär upp och servera i lagom stora bitar med mycket smör och ost.

Degen går förstås utmärkt att använda även som nyttig och icke hälsovådlig pizzadeg.

 

Receptet ät kopierat från

Mats Lindgren en mycket intressant bloggare


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0