Svar till Mia

Hur ska jag börja...

Det är på grund av allt socker som människan blir fet. Kroppen klarar inte av att göra sig av med alla kolhydrater som vi stoppar i oss. Det finns socker i nästan allt vi äter och ofta tillsatt fruktos för smakens skull. När vi äter socker ökar insulinet för att ta hand om det förhöjda blodsockret. Sockret omvandlas till fett, om vi inte förbränner det direkt och insulinet hämmar också förbränningen.

Om vi inte skulle äta några kolhydrater alls så hamnat kroppen i "ketos" =kroppen börjar förbränna fett istället och inget lagras. Därför är det viktigt att äta tillräckligt med naturligt animaliskt fett så att vi ska orka med vardagen.

Fruktos är dessutom giftigt för oss. Det lurar hjärnan att tro att kroppen svälter. Så när vi igentligen är mätt så äter vi ännu mer, trotts att fett depåerna redan är fulla.

Se bara på amerikanarna där 75% av befolkningen är överviktig. Nästan all mat är fetfri men istället fullt med socker och sörningsmedel. Det är en epidemi!

Se gärna Kostdoktorn och sök LCHF på youtube.se. det finns jätte mycket intressant i ämnet.
Sök på "suger the bitter truth" den föreläsningen är på eng men den visar vad som händer i levern när den ska ta hand om giftet som vi stoppar i oss.


Kommentarer
Postat av: Mia

LCHF är ju en relativt ny diet. Och jag tror absolut att man kan må bra av det, men i längden så tvivlar jag på det... om 8-10 år visas det kanske att den sätter sina spår i blodkärl och dylikt iaf...

2012-05-08 @ 16:19:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0