Vad är stroke?

Vad är stroke? Varför får man stroke?  Vad orsakar stroke? Är det någon som ställt dessa frågor till läkare så får man troligtvis inget vettigt svar. Skälet är att man låst fast sig i uppfattningen att det är fett som gör kärlen mindre elastiska och som skapar förhårdnader/förträngningar i kärlväggarna. Därmed minskar hjärtats förmåga att pumpa runt blodet så att det har samma flöde när det kommer tillbaka till hjärtat. Jämför gärna med cirkulationspumpen i källaren som skall se till att det varma vattnet i värmepannan pumpas runt till alla elementen. Om det blir avlagringar i rören minskar kapaciteten på cirkulationspumpen. I värsta fall får man byta cirkulationspump till en med högre kapacitet. Det är inte lika lätt att byta till ett hjärta med högre kapacitet.

Att man tror att fett skapar förträngningar (förfettning är sjukvårdens språkbruk) är själva grunden till att man hela tiden misslyckas med att bota inflammatoriska/metabola sjukdomar. Det är därför som man måste ta till kniven för att skära bort det onda. Men orsakerna hittar man inte på grund av fel hypotes från början. Alla vet att fett har smörjande egenskaper utom möjligen läkarna.

Orsaker till stroke liksom till de flesta metabola sjukdomar är för mycket sockerarter i kosten och för lite naturligt fett!

text från Mats Lindgren


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0