Bearnaisesås

 Bearnaisesås för fyra personer

250 gr smör
3 ägggulor
2 scharlottenlökar
Färsk dragon
4 vitpepparkorn
½ dl rödvinsvinäger
½ dl vatten
Färsk persilja
Salt och peppar

Skira (smält) smöret på svag värme i en kastrull. Ta av kastullen från plattan men håll smöret varmt.
Finhacka två schalottenlökar och lägg hacket i en kastrull tillsammans med en liten kvist dragon, vitpepparkorn, rödvinsvinäger och vatten. Låt reducera (koka ihop) till hälften. Sila ner lökskyn i en ny kastrull.
Lägg tre äggulor i en hög bringare och häll ner lökskyn. Sätt stavmixern i botten och kör den medan du i en fin stråle häller ner smöret, kör stavmixern upp och ner under tiden. Lägg i lite klippt persilja och dragon. Salta och peppra.

Tip: om såsen inte tjocknar, häll den i en kastrull och värm den, mycket försiktigt under omrörning. Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0