Natriumglutamat

Natriumglutamat klassas av många forskare som en av de farligaste tillsatserna som används i vår livsmedel. Dess huvudsakliga uppgift är att förhöja smakupplevelsen och förminska användandet av äkta råvaror. Natriumglutamat har under många år genomgått flera tester över hela världen och forskare är idag eniga om att ett förhögt intag av  natriumglutamat kan vara skadligt för oss människor.

Djur har fått symtom och även vi människor. Symtomen listas nedan

Misstänks kunna orsaka:

  • Svåra allergiska reaktioner, som ofta framträder av röda utslag över kroppen.
  • Epileptiska anfall, vid epilepsi
  • Fosterskador
  • svår huvudverk
  • astmaattacker
  • extrem vrede
  • paranoia och djup depression
  • försenad tillväxt
  • hormonstörningar.
  • leverskador.
  • förstörda nervceller

Värt att komma ihåg är att alla dessa ovanstående symtom delvis är misstankar. Det är liksom mycket annat då det gäller tillsatser och fett, mycket lite som är bevisat, vetenskapligen.  Det rör sig om misstankar. Vissa säger att det inte är någon fara att använda natriumglutamat just på grund av att ingen forskning varit tillräckligt stark för att bevisa dess farlighet. Men min personliga reflektion är att man bör vända på saken och tänka så här. Varför dagligen använda någonting som misstänks vara farligt då det finns riktiga råvaror som vetenskapligen är bevisat inte är farliga. Som äkta curry i currykryddan och inte natriumglutamat.

/Matfusket.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0