Energibar

Gjorde en kaka till kaffet igår, modade ett recept från coop tidning "mer smak" där jag helt enkelt tog bort sockret. Det blev riktigt bra! 
 
Mandel, pumpa, solros, choklad, ägg
 
Rosta 2 dl mandel, 2 dl pumpafrön, 2 dl solroskärnor i stekpanna.
Bryt ner 200g mörk choklad tillsammans med kärnorna och låt den smälta.
Dela 3 ägg. Vispa äggvitan fluffig. Rör sedan ner gulan i pannan och häll över smeten i en bunke så den svalnar något innan vitan blandas i choklad- och kärnsmeten.
Klicka ut i bullformar eller bre ut på bakplåtspapper och skär i lagom stora rutor. Låt kakan stelna i kyl eller frys.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0