Tacksamhet och Taikyckling

Förkyld med lite ont i skallen ligger jag i soffan och tårarna rinner igen efter en titt i K.B.bloggen, Snyft!
Jag ska verkligen vara tacksam för mina guldkorn och jag är det!
Enligt Mia Törnblom ska man skriva ner minst tre saker man är tacksam för varje dag.

1. Jag behövde inte gå till jobbet! Erika började samma tid och plockade upp mig så jag fick åka hennes fina Jaris och slapp gå i den djupa snön och bli ännu snorigare. 
2. Vi han med lite mer än väntat på jobbet. Skönt!
3. Min goa sambo och lille Daniel på (bobben)tog en promenad och kom och mötte mig när jag var på väg hem.
4. De hade påbörjat middagen, kyckling som stod i ugnen och myste tills vi kom hem.
5. Kramen som jag fick av lille D när vi möttes!

Var tacksam!

Det blir nog Leos lekland på Nyårsdagen! Är det någon som också ska dit?

Snö, snö, snö!


Lördag och söndag har det kommit så mycket snö! David, grannen, var ute och skottade flera gånger och jag tror att traktorn varit här tre eller fyra gånger i helgen och skottat. Det är så vackert och barnen tycker att det är fantastiskt kul med all snö. I afton ville Daniel inte gå in trots att han både var hungrig och trött.

Jennie hoppade in i snöhögen och försvann nästan :-)!

Imorgon  ska jag börja jobba 6, jag går dit med lätta steg, trotts förkylningen som jag dragit på mig, kanske är det skottat på gångvägen, kanske inte...

Tack för alla fina julklappar!
God fortsättning ♥

Snö och sorg

Oj, så vackert med all snö som har kommit idag!
Vi får verkligen en vit jul i år!

Idag fick jag veta att det är fler på jobbet som bloggar!
Jag förstod att jag skulle gråta men jag var bara tvungen att läsa. Det är bara en vecka sedan det hände och när hon kommer tillbaka på jobbet så vet vi hur vi ska vara och vad vi ska säga tack vare att hon berättar det för oss (alla som läser) i sin blogg.

Idag har vi packat 259 jultallrikslådor. 150 är ett vanligt antal till vardags, men nu är det ju jul och man äter så man snart spricker.

Nu är det dags för nästa blogg, där det kan komma tårar. S.E:s 
Först ska det tändas två ljus i vintermörktet. Inatt var längsta natten och snart blir det ljusare igen!


Snörazerkrasch med Svea

Daniel ligger i soffan och myser med sina julklappar som han fått av Syskonen och Farmor. Lite ledsen är han efter kraschen som Svea och han gjorde ute för en stund sedan. Första åket tillsamans på bobben gick bra och det var bara roligt när de ramlade av i sluten på banan, men andra åket slutade med blod.
Daniel skadade läppen och det kom en droppe blod på utsidan. Hur mycket blod det kom innuti munnen det vet jag inte.
Jag och D var ute för att skotta upp snö runt huset, S tände altanbelysningen och det blev så mysigt. Jag tittade på huset och det kändes som om jag aldrig vill flytta härifrån!

Farmor R och Farbror M har varit här och ätit lite julmat och resterna av "Bästa Banankakan". När de for fick de med sig var sitt paket som de ska spara till julafton.


Nu är jag less på julmat, må-ti ska det packas jultalltikar på jobbet, suck! För mig blev det kycklingwook med taisås till middag!

Felefant!

Lördagsmys med Emelie och Johan. Julmat och byte av klappar. Kul att ha jul fleragånger i veckan. Daniel blev förälskad i sitt nya kramdjur. De hade ingen aning om att han är särskilt förtjust i dessa stora men ändå söta djur. Och den här skulle inte behöva sova i garaget!
  
  
Han sover nu sött med lille D.
I morgon blir det bilfärd ut i skogen, klappar, lek för barn och vuxna, mat, en överaskning och ett hemligt mål.


Mer julmys!

I helgen blir det mycket julstämning!
Onsdag var mina arbetskamrater här och åt julgröt och julskinka. Vi lekte en lek, bytte klappar, skrattade, drack kaffe, must och åt pepparkaks-punchrullar.
Jag bakade systers "Bästa banankaka", ingen orkade smaka för all gröt de ätit men de ska få receptet.
Jag fick en liten bok med roliga sitat.
  
I afton har vi ätit julgröt med grannarna. Det fanns både julskinka och rökt lax på bordet till julbrödet. Efter julmiddagen drack vi kaffe, julglögg och bytte julklappar!

Imorgon har vi lillajulafton med Daniels syskon och på söndag med mina bästisar med familjer.

God Jul på er alla!

GUD tar hem favouriterna först

Två små små flickors hjärtan slutade slå i fredags. Alla runt om kring är oförstående. Varför fick de inte födas, skratta, gråta, leka, lära sig krypa och gå, le åt pappa, slita mamma i kjolen?

Jag gråter stilla när jag tänder två ljus ikväll.  

Syster, då missförstod jag ditt inlägg!

Säg till när det passar er så bakar vi!

Jag hittade förra årets pepparkaksgarage i smådelar i en tom glassburk längst upp i ett skåp igår. Så tokigt! Det såg ätligt ut men jag smakade inte utan det åkte ner i soporna direkt.

Julgran och Adventståg

Efter en sen lunch (skärgårdssill-macka med potatis)tog vi en promenad upp i skogen och hittade en stackars gran i riset under kraftledningen. Där får man väl ta en som står trångt? Markägaren verkar då inte bry sig om den. Daniel hjälpte till med att göra den fin och sedan lägga in klapparna så fint inunder.
 

Tågbanebygge vid granen och sen kaffe och lussebulle till mamma

Undrar va det blir för middag idag?

Vi far på kalas imorgon! Grattis Madde!

Julpyssel

Va, Ha ni redan bakat pepparkakor, utan mej?  Vad blev det då? En buss?


 
Jag har gjort lite julpynt tilll en dukning med vänner i december! Det är något som jag ser fram emot, *ler* hemlighetsfullt!
Daniel undersöker vad som händer när man trycker på knapparna till massagestolen på mammas jobb, det roade bra, sedan bjöd Suree på Äppelpaj, mums! Surees Pajer är alltid så goa! Daniel ville ha mer.

Idag har vi varit på Dagis och barnen har lussat för oss. sedan bjöds det på fika!

Syster, vill ni baka pepparkakor med oss i helgen?

?

Daniel sover

Kom hem till en trött kille som somnade innan middagen var på bordet.


Efter middagen, Fiskpinnar med potatis och remouladsås med curry, bestämde jag mig för att koka mer lingonsylt eftersom Daniel blev så ledsen igår när den tog slut. Han åt Blodpudding, det är nog hans favouriträtt. Det önskar han ofta när jag frågar honom om vad vi ska äta. Förra årets lingonskörd räckte till våren men nu är frysen redan tom på bär. :-( !
  
Karin har broderat och pyntat en tändsticksask! Visst är den fin!

Daniel hämtar ett paket i Adventskalendern! 

Och hur klär personalen barnen på dagis egentilgen, ibland är han så påpylsad så han knappt kan gå. Idag är det plus garder och ändå hade han tre tröjor och fodrad regnjacka på sig när han blev hämtad av sin far. Dagisfröken måste ju vara en frusen varelse! 


Project Julskinka


Vi har varit på julbord, kanske det goaste julbord jag någonsin smakat!
Flisan (som hon kallar sig) har verkligen gjort ett gott projectarbete!
 Allt på borden har hon gjort själv(nästan allt och nästan själv) 
Vi samlades gamla och unga i Segerlunds Skola/bönhus för att inta denna goa julbuffe. De såldes lotter och vinsterna låg inslagna i julpapper under garnen. Det spelades levande musik och Max var lekledare. Det är ju så det ska vara, det ska hända saker hela tiden!


 
  
Sen kom efterrätten! Det var också buffe, citronpaj, kladdkaka och ostkaka med hemkokt drottningsylt :-D!
Efter kalaset tog vi en titt på kalvarna i Morbrors Ds lagård, de kände nog inte igen oss och blev lite skrämda när vi stövlade in men de var sååååå söta!

Ett ögonblick på väg hem från jobbet en dag.


1 December och vinter

När jag vaknade i morse var allt vitt. Det har snöat hela natten. När jag på väg till jobbet mötte andra cyklister som kämpade sig fram på de oplogade gångvägarna kände jag mig lättad över att jag valt att lämna cykeln hemma.
  
På bilden: Klintforsån vid Medlefors vid 10 tiden idag

På jobbet har vi börjat på ett nytt schema och det funkar! Nu jobbet vi inte kvällar längre men var fjärde fredag offrar vi oss och jobbar 4 timmar, 06.00-10.00(Annars är vi lediga fre-sö)

I Söndags var vi hos Farmor Rut och tände första ljuset i Advent och fick Julfika!
Idag öppnade Daniel sitt första paket i Adventskalendern. Julkalender, va är det för julkalender på tv i år? Superhjältar?


RSS 2.0