Emmas Frökex

När ni har frågat efter receptet så har jag ofta sagt att ni kan googla på Emmas frökex, men när jag själv gjorde det sist så hittade jag inte till rätt recept, så nu lägger jag ut det på min egen blogg även om jag inte är den Emma som först la ut det.
 
Så här gör du Emmas frökex
 
Blanda
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö, skalade
1 dl pumpakärnor
2 dl hela linfrön
2 dl vatten
1 tsk salt (blir bra sälta, du kan minska på saltet)
2 msk phyllium (kan uteslutas)
 
Låt stå minst 20 minuter, gärna flera timmar eller över natten
 
Bre ut fröblandningen på bakplåtspapper och "skär" till lagom stora kex ex 4 * 6 bitar
 
Rosta sedan ca 40 minuter i 150 grader
 
Prova olika grader, testa 140 grader i en timma
 
Håll lite koll i slutet så det inte bränns
Om bröden är lite mjuka kan du slå av ugnen och låta de stå kvar i värmen och torka, då blir de "kexiga"
 
 
 
 
 
 
 
 
Mumsiga som frukost på sängen men de smular en hel del!
 
 
 

Fågelkakor

HIttade ett recept i Daniel gamla arkiv från förskolan. Det ska jag testa någon gång
 
FÅGELKAKOR

100 g margarin
1 ägg
0.5 dl socker
1 dl brun farin
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g hackad blockchoklad
( 1 dl rostade solrosfrön )

Blanda alla ingredienser. Forma degen till en rulle och dela den i 14 bitar. Tryck till varje degbit och doppa varje bit i ett tefat med rostade solroskärnor.( vi hade inte solrosfrö på våra kakor)

Grädda kakorna i 175 grader i 12-15 minuter.
 

RSS 2.0