Sushi

Har ätit sushi i helgen!
faktist 3 gånger. Jag rullade maki sushi i torsdags till middag och det blev så mycket över att vi åt det fredag och lördag middag också. Söndag lunch: Tacos i Wraps och Till middag söndag var det Svens tur att stå vid spisen och det blev en mycket lyckad fläskfile, marinerad i ugnen och med Svens chilisås, sallad och bakad potatis.


Jag har gjort annat i helgen också...Limepaj och Dinkel-brytbröd. Jag har upptäckt hur underbart det är med konserverad mjölk!


Dag 20

Den här månaden: Det är första månaden i den här lägenheten och tiden går.
Vi har rensat saker, slängt skräp, skänkt kläder till behövande och köpt lite nytt. Det bästa köpen är nog slalomskidor och pjäxor som vi längtar att använda flitigt!

Bus bilder





;)  :D

Slalomhelg

Vi började dag med Plask & Lek på lördagmorgon. Medan vi väntade på Daniel satt vi i relaxavdelningen, det var mysigt! Varmvattenpool, kallvattenhål, 3 st bastu och badrock!
Efter en god lunch hemma packade vi fika och for till Klutmark för att åka slalom. Jag är mycket imponerad av Lille Daniel som åkte utför för första gången. PÅ söndagen blåste det kraftigt men på lördagen stortrivdes vi alla tre och Daniel åkte 2 ggr i stora backen också! Roligast var kanske att åka i liften och att ta en fikapaus är ju uppskattat av alla!

Dag 19

Något jag ångrar: Jag vet inte...

Kanske att kag inte bodde i kollektiv under gymnasietiden, det ville jag ju men killen ville annat. Eller att jag inte for som aupair till ex. USA. eller studerade till elektriker.

Äsch, jag ångrar egentilgen inget. Det blev ju bra ändå!

Vinter

Igår kväll tog jag åter igen en promenad runt Anderstorps bostadsområde. Den här gången följde Pappa och Daniel med


Nu ska jag sätta igång med lunchplaneringen: Raggmunkar med bacon och sallader med bl.a. broccoli och avokado, quinoa.



vab

Hemma idag med snorig Daniel.


Vaknade av Svens väckare och gick upp kl 7,  gjorde 30 minuter Pilates, skönt!
Daniel spelade på pappas dator och sen gjorde vi frukost, tog ett bad med bubblor och nu bygger vi med lego. Han bygger själv efter ritning, jag hjälper bara till lite med att hitta bitarna.

Jag tänker bädda rent idag och kanske skruva upp några hyllor. Väggarna är ju fortfarande väldigt tomma och ljudet i lägenheten där efter (ekar lite)

Undrar var min hammare är?

Varm macka, sen bio med tjejerna!

20110125 (MMS)

Varm macka och sen bio med tjejerna!


Dag 18

Min favourit födelsedag, det är min sons födelsedag den 26/5. Då bjuder jag alla och vi träffas, äter, fikar, pratar och lillen får massa fina presenter!

Indisk Lax




Det behövs till 4 personer

Sallad/sås:
1 liten isbergssallad
1 gurka
4 dl naturell yoghurt
salt, peppar, limesaft

Lax:
4 tsk Tandorikrydda
(salt, druvsocker, chili, paprika, vitlök, ingefära, kardemumma, spiskummin, svartpeppar, muskot m.m.)
4 portionsbitar av Lax

Ris till 4 personer

Sätt ugnen på 150
Kärna ur gurkan och skär den i halvmånar, ansa och strimla salladen. Blanda sallad, gurka och yoghurt . Tillsätt salt, peppar och lime saft.

Lägg laxen i en ugnssäker form, fördela tandorikryddan på. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 min.
koka riset efter anvisningar.
Servera laxen med gurkyoghurt, ris och gärna mango chutney!

Jag ska nu gå och ta en bild på min indiska lax som strax är klar i ugnen.

Mitt livstal

Analys:
maj 18
5 = 5 1 + 8 = 9
1976
1 + 9 + 7 + 6 = 23 = 2 + 3 = 5
Slutresultat
5 + 9 + 5 = 19 = 1 + 9 = 10 = 1 + 0 = 1
Livsväg 1, den typiska ledargestalten:
Personer som har 1 som livstal är ofta mycket energiska och handlingskraftiga. Inte sällan är de även ambitiösa och bra på att fatta snabba beslut. En negativ egenskap som de har är deras otålighet och bristande självkritik.

Har du livstalet 1 så är du troligtvis en populär person som gärna är den som tar initiativ och startar nya projekt. De flesta uppfattar dig som en trygg och självsäker människa som är något av en ledartyp. Din koncentrationsförmåga är god och din något djärva och originella framtoning hjälper dig att nå dina mål i livet. Du är också mycket självständig och föredrar att ta saker och ting i egna händer.

Du kan ha svårt att känna dig tillfredsställd och vill hela tiden förbättra ditt liv. Ibland kan du ha svårt att samarbeta med andra, och en orsak till detta kan vara att du är alltför otålig. Du får försöka lära dig att andra människor kanske inte har lika mycket energi som du.

Dag 17


Favourit minne:
Mc-semestern jag gjorde i augusti med Jossan och Jessica !

Bubbelbadsbarn


Pappa har köpt mer bubbelbad. Det bubblar riktigt mycket!

Fredasfeber

Ingen simskola idag. Hög feber igårkväll, inatt och morgon. Troligen ingen slalom för familjen imorgon. :(

Jag har roat mig med att baka en Linnea limpa. Kanske blir det något mer bak innan helgen är slut, sugen på något med nötter och choklad. . . jag visualiserar en nötbrownie! Mmmh

Till lunch idag testade vi Coops sallads buffe, det var gott och friskt med många trevliga alternativ. De gör vi om!

...gårdagens kyckling...
..morgonens blivande frukost, yoggi-drink, (yoghurt, banan, jordgubbar)

Mat i veckan

 
Lax med citronsås, sallad och pressad potatis

 Åså den krämiga Kasslergratängen

Inte Leos

Vi skulle ju möta en kompis på Leos idag, men Daniel blev så klart snorig lagom till helgen, så vi får nog stanna hemma istället.



Till Lunch idag provade jag ett nytt recept på Gulaschsoppa gjort på köttfärs. Till det åt vi creme fraish och grovt färskt bröd med vitlökssmör! Passar bra med en varm soppa när det är -20 grader ute!

Till middag ska jag göra en kycklingfilé med bacon, fetaost och bakad potatis. Det är också ett recept som jag nyligen hittat i ett reklamblad.

Imorgon börjar Plask o lek, jag hoppas att lillen är mindre snorig då!


Måne och jag på väg hem

20110119_003 (MMS)

Måne och jag på väg hem


-22 grader på Mo i Ranagatan

Vi stannar hemma idag och spelar spel, fixar lite och kanske blir det något bakat också!

Bokat in en date på Leos 21/1 efter lunch, Daniel vet inte om det än!

Lille Legoingengören

Daniel hade två röda Brandbilar så vi bytte in en och köpte en blå byggsats istället (3 i 1) Daniel har lekt med lego sen vi kom hem från legoaffären, han hade knapt tid att äta.

Pysslar med lego till sena kvällen, hmm? Är det Jonthe jag pratat om...?

Dag 16

Min första kyss, jag var 13 år och...

...resten håller jag för mig själv

Cubus


Daniel är ganska ointreserad av att titta på kläder med mamma och pappa, men sen gick vi på Lekoaffären och köpte en ny legolastbil som man kan göra tre olika bilar av med släp och 3 olika fordon att dra på släpet! Lyckat tycker Daniel!

Nu blir det legostund i pjamas innan vi nattar oss.

Siktar in oss på Leos när morgonen kommer!

Sushi !

20110114_001 (MMS)

Sushi !


En vanlig torsdag efter jobbet

Nu är det helg!

Började blogga, men blev avbruten av en kille som ville ha jordgubbskräm och sen en annan som ville ha Chokladpudding, men nu sitter jag ner igen, skönt!

Bakade en Linnea en dag, denna gång som en stor bulle på plåten, jätte god och uppskattad på jobbet!
Idag gjorde jag en Janssons Frestelse till middag(Daniel fick Dinkelplättar) och eftersom ugnen redan var varm blev det en banankaka också. Den smakade jag sen med vaniljglass, mmmh!



Jo, just det, vet du vad jag gjorde mer idag, jag skänkte bort kläder till flyktingar!


Dag 15

Mina drömmar...hm...

Dagdrömmar: om sol, gräs, gröna björklöv, sommar, bad, picnic på stranden eller i lekparken, mc-semester med tjejerna!

Mardrömmar: Jag sover bra och brukar inte minnas några drömmar, men det händer att jag vaknar och mins... detta är ju inte det värsta som kan hända mig men, jag drömmer ibland att jag ska på jobbet men kommer mig inte dit. Det är olika varje gång. Försover mig, tar fel buss eller bussen kör åt fel hålll, jag får soppatorsk fast jag nyss har tankat, tiden går och jag tar mig inte fram. Till slut sitter jag bara och skriker för att jag vet att det är en dröm

Dag 14

Vad jag hade på mig idag. Det var ju dag 10 också, vad hade jag på mig då?

Jag har jobbat idag, så först hade jag underställ, jacka och täckbyxor när jag gick dit. Sen Skoteroverall i ett par timmar, jo, jag jobbar ju i kyla!
Sen vanliga Köks-arbetskläder +jacka resten av dagen. När jag kommit hem gick jag i kjol tills jag bestämmde mig för att gå ut i förådet och rensa/leta grejer.

Tack för en solig dag och underbara människor!

Så ja...

Nu ser jag slutet på kartong-röran. Bara några enstaka kartonger kvar att packa upp, men vi behöver en hallmöbel att lägga saker i. Har redan sett ut en på IKEA, men vet inte när vi kan åka...kanske har jag tur på Blocket

Ikväll har jag rensat lite i förådet. Slängt gamla saker och samlat barnkläder till Lövångers nya flyktingbarn. Lite leksaker ska jag nog också kunna få ihop!

Jag ser fram emot morgondagens arbete och träffa alla på jobbet igen! Vi ligger bra till och det känns stresslöst, och härligt!

Solen sken över Norrland idag!

Karins Kycklingfile

med zatziki, mangoraja, ris, sallad och banan. Nu blir det kaffe och chokladbit  till Lets Dans, mmh!

Karin doppar din kycklingfile i marinad av flytande margarin, soya och kryddor innan hon grillar den i ugnen

Dag 13


Denna vecka...har jag mest jobbat men också köpt en hylla till Daniels rum, hitta en fin på blocket. Inte hunnit så mycket annat, inte bakat, inte lagat någon fantastisk mat, knapt bloggat, men vi har rensat mycket grejer och kastat tomma kartonger. Onsdag var vi förbi hos syrran så Daniel fick se kusinernas nya egna rum.


Idag var vi till Leos en stund, sen somnade lillen innan middagen var klar.


Dag 12

Min handväska, den är nog ganska tom idag, men när jag använder den så har jag det viktiga i den som börs, mobil, nycklar, näsdukar, maskara och tamponger.

RSS 2.0