Tacoomelett

Botten: 
4 ägg, 1dl grädde, 2 msk smör, oregano, salt o peppar.
Fyllning:
Köttfärssås: 500g färs, chilisås, tacokryddor, en skvätt grädde.
Gratinerad med riven ost, tomat och cream cheese.

Ugnsvärme 200 grader. Vispa ihop äggsmeten och grädda 8-10 minuter.
Koka ihop köttfärssåsen och häll den över omeletten. Lägg på garneringen och gratinera tills osten fått fin färg.


Ide'n tagen från www.smaskelismaskens.blogspot.se , min väns fru, Erika Skogly. 


Fisktacogratäng

Skiva fisk och lägg i botten på en ugnsform. Jag använde en kravmärkt torskfilé 400g. Rör ihop 2 dl grädde, 2 dl cream fraiche, 1dl chilisås, paprikapulver, oregano, basilika, mejram, salt och peppar. Strö över riven ost och grädda tills den fått rikligt med färg. Servera med sallad och tacoskal.
Idéen såg jag på Coop appen.

Laxcheescake

200g varmrökt lax, 200g creme fraich, 200g cream cheese, halv hackad rödlök, dill
Botten: 100g smält smör, 2 dl mandelmjöl, 2 dl mixade valnötter, brödkryddor. Blanda botten och bred ut i en pajform eller form med avtagbar kant. Mosa laxen och blanda ihop allt till fyllningen. Bre ut den på bottendegen. Ställ i kylen. Garnera innan servering med valfri garnityr, ex, löjrom, avokado, lime.Det fina med den här pajen är att den är så enkel att göra och är så himla god! Den ska inte gräddas men får gärna göras dagen före!

Grattis

Grattis på din födelsedag farmor, idag skulle du blivit 92 om Gud inte hade valt att ta med dig hem!

RSS 2.0