En geting till

Den var stor! Undrar om vi har kan ha ett bo på vindan?

Final stresshantering

Pass 8

Jag har ju glömt blogga om det sista kurstillfället!

Avslappning: lugnt klingande musik i några minuter innan vi tar för oss av ostsmörgås och kaffe. Ulf visade oss vilka förhoppningar vi hade sagt att vi hade på första tillfället. Det var inte så svårt att gissa vem som sagt vad.

Sen jobbade vi i två grupper med våra mål. Fundera över hur långt vi kommit med målen. Vad är nästa steg?

Utbildningen har hjälpt mig bli medveten om mina stressfaktorer, vad som påverkar mig och vad jag kan göra åt det. Tänka på hur jag egentligen vill vara och att jag kan påverka min reaktion när stressorerna uppkommer. Jag ska försöka komma ihåg att ge de komplimanger som jag tänker, för de kan stärka en annan persons känsla för sig själv.

Vi avslutade med munkgång: När munkarna inte ville sitta stilla gick de väldigt långsamt medan de meditierade. Man lyfter en fot i taget och sätter ned den första foten med hälen jäms med stortån på den andra. Låter hela foten få kontakt med golvet innan man börjar rullande lyfta upp den andra/bakre foten och andas..... 

Aaoom, aaoom, aaoom

Tack :)




Dagen efter

Festen igår var riktigt kul! Mingeldrinken var söt, nå päronvin.

Meny
Skagentoast Solbacken med rom o citron

Filé Black and white med tryffel- och madeirasås
salviabearnaies och potatisgratäng

Kladdkaka med grädde


Förrätten var bäst och maten okey. Såsen var go och det räddade det hela. Efterrätten kunde jag gjort bättre men kladdkaka är ju aldrig fel, men den var inte kladdig! Nä, jag ska inte klaga, det var en fantastisk kväll med vänner, dans och nostalgisk musik från "Grease" 80- och 70-tal, och lite schlager. Artisterna var utomordentligt bra!

Idag:
Vi tog en mys frukost tillsammans, dusch och promenad till coop. Väl hemma igen tog jag fram kartongerna med julpynt. Har tänt ljus lite överallt, det är så mysigt.
Efter lunch kom syster förbi och lämnade tillbaka Daniel som busat och sovit hos kusinerna inatt. Hon "överraskningarnas gudinna" hade med sig en liten ask med min favoritgodis, fazermint! Så omtänksamt!


Sitter nu i soffan och smaskar på en nötbrownie med blåbärsgrädde och mango-passion-satsumasgrädde. Den blev god trotts att jag inte hade choklad hemma.


 


Fastighetsfesten

är i kväll, det är vår julklapp från vår arbetsgivare. Jag hoppas att många kommer! Som vanligt börjar jag ladda riktigt tidigt. Redan klar med det mesta som skulle göras idag och sitter nu här och väntar på tiden, skjutsen och barnvakten :)

Fick besök av en geting nyss...

Ett vårtecken? Kanske betyder det att kvällen kommer att bli glad och varm...

Kram på er alla!

Vinter på Strandgatan



   
Stod utanför jobbet i går afton och väntade på skjuts i snöyran. Vi var på väg till Nittaya som fyllde 30 år igår!
Tack för maten, kaffet och tårtan!


Grattis Nittaya!

20101125 (MMS)

Grattis Nittaya!


Roligast bakom baren?

Awesome!

Jag och min syster stod i baren igår på Tietors inflyttningsfest.
Det bjöds på go mat från Food, kyckling, sallad, sötpotatis, dressing, bröd och paj! Kaffe med after eight är ju heller aldrig fel.
D.J spelade rätt musik, nostalgi och sånt som man vill sjunga och dansa till. Det känns i kroppen att jag använde muskler som inte behövt anstränga sig på länge. Vi hade så kul, och de som inte kom missade verkligen en fest som jag kommer att minnas länge.

Jag var isäng halv fyra, he he!

Veckans torsdagsfika, tack älskade Suree!

20101118 (MMS)

Veckans torsdagsfika, tack älskade Suree!


Åh, socker!

Tänkte egentligen betala räkningar, men banken har tekninska problem och jag började läsa bloggar i.st. kom in på yamahajossan och ett pepparkaks cupcake-recept som jag bara vill smaka NU, men tråkigt nog ska man ha fil och det har jag inte hemma, men naturell yoggi kanske går lika bra!

På jobbet har vi kommit överens om att inte bjuda varandra på gofika. Det går ganska bra än så länge...men snart är det torsdag och det betyder fredasfika för oss  :P  Bara inte någon ställer fram något sött för då tar man ju för sig!


Farsdag

Bad, Bio och bakelser
Helgen har varit full av aktiviteter. Jag har inte hunnit med allt som jag tänkt men det kommer väl fler helger!
Det var Daniels första besök på Bio :) Vi såg "Sammys äventyr, den hemliga vägen" tillsammans med Maja och Jossan. Det vill han göra om!

Idag, farsdag har vi varit hos mormor och morfar och träffat kusinerna Åhman. Barnen hade roligt de lekte kurragömma och tagen. 

Imorgon är det jobb och dagis igen :) ska bli roligt att höra vad de andra haft för sig i helgen :)

Aaoom :o

Superkul på badhuset i Bureå!

20101113_001 (MMS)

Superkul på badhuset i Bureå!


K.B har bakat

någon god och nyttig limpa! kanske kan jag få receptet?
 och Karin hade köpt Nordsjöröra, vilken frukost! Min macka blev kvar i kylen denna morgon.

Nysnö



Efter en promenad tog vi en tur till Farmor för en fika och lite mysig jul prat!
 De ser och skrattar åt Fåret Sean! 

Imorgon åker vi på Eddahallen för att simma med Svea kl 9.00.

Anne har bakat

Marängtårta

Hon bjöd på gott på jobbet, men hur var det nu, skulle vi inte sluta med sötsaker?

Stresshantering

Hej, du vackra bloggläsare!

Pass 7

Oj, va tiden går. Det var 7:nde gången, bara en kvar.

Först avslappningsövning sen ost.
Japp, det var ostmackor idag med, men vi ska ju fokusera på det som var bra, som kaffet och sällskapet.

Vi redovisade var o en för hur vår uppgift har gått att utföra under de två veckor som gått sedan sist. Sen pratade vi om feedback. Ger vi varandra komplimanger? Jo, det tycker att vi gör. Kanske ska vi göra det mer!

Vi är ju alla svagare för negativ kritik, den tar man alltid hårdare än en komplimang! Så om vi blir bättre på att dela ut bra feedback och samla en starkare själv känsla, så har vi lättare att ta en negativ kommentar. Men vi måste också bli bra på att ta emot och säga: Tack!

Vi fick göra en övning där vi satt parvis och delade ut komplimanger i 30 sekunder. Det började med: jag uppskattar dig för att...
Sen bytte vi partner och i slutänden hade alla fått bra feedback av alla. Det var roligt och faktist känsligt också. Väldigt tråkigt att inte alla är med på kursen. Erika har iaf en väldigt bra ursäkt. Hon ligger nämligen på BB men sin babyflicka!

Sen jobbade vi en stund med våra mål i små grupper, bara två i varje. Vad har jag för mål? Hur jobbar jag för att komma dit? Finns det situationer som jag vill uppleva på ett bättre sätt. Jag ska visualisera min situation som en trevlig stund men en person som jag tycker om!

Läxa till nästa gång, den sista, snyft, är att göra avslappningar och ge mig själv och andra komplimanger och annan positiv feedback!

Nu är det klippt!

Skönt!

Idag har vi varit på Edda och simmat i grottan och i stora bassängen med Tilda, Linus, Svea och Ottilia. Nu äre dags att packa om Daniels dagisväska och göra andra förberedelser för morgonen. Sen blir det middag, Lax och pressad potatis med ...zatziki kanske!

Mums!


Fågelkakor

Det här receptet fick vi från dagis för lääänge sedan. Nu ska vi se hur det blir. Det är reklampaus i Toy story II på 3:an och nu ska jag ta ut kakorna ur ugnen.

Fågelkakor
100 g margarin
1 ägg
0.5 dl socker
1 dl brun farin
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g hackad blockchoklad
( 1 dl rostade solrosfrön )

Blanda alla ingredienser utom solrosfröna. Forma degen till en rulle och dela den i 14 bitar. Tryck till varje degbit och doppa varje bit i ett tefat med rostade solroskärnor.( vi hade inte solrosfrö på våra kakor på dagis)
Grädda kakorna i 175 grader i 12-15 minuter.



Tapasbuffe för 80 spänn

Hej mina vänner! Vad hittar ni på idag?
Himlen är blå och solen skiner, men det är ingen som vill följa mig ut, kanske får jag gå ut själv.


Min morgon började kl 8 med barnprogram, Danny Phantom, sen frukost framdukad av min sambo.
En stor Smoothie av turkisk yoghurt, banan, jordgubbar, blåbär och proviva jordgubb, smaskens. Sen smörgås ägg och kaffe.


  
Vi träffade Ludvig och mina arbetskamrater på nya tapasrestaurangen (M/S Norway) igår. Det var gott och trevligt! Sen gick vi en sväng på stan. Jag och Daniel gick in på Legoaffären på väg till Nordanås nya lekpark. Daniel fick en ny legosats och nu bygger han bilar så det sprutar bitar.
 
På väg hem handlade vi på coop och Daniel somnade i kundvagnen, igen. Till middag åt vi Svens marinerade fläskfile med vitlökscroketter, rödvinbärsgele, broccoli, ädelostsås och zatziki såklart! 

Lite sugen att prova ett nytt recept ur Daniels receptbok men den blev kvar hos mormor, jag kan ju hitta på något annat att baka. Idag ska vi äta thaiwook till lunch det är rester från lunchen som Suree bjöd på i torsdags på jobbet. 

Det är Micky och Molle på Disneykanalen men Daniel ar helt uppslukad av den nya Legokatalogen.
Julklapps tips: Lego, lego, lego, bilar, brandbåt, tåg och cars trailerstop.  (undvik krig och monstertema, tack!)
 

RSS 2.0