Tjejmiddag

Tack för igår tjejer, det var kul!

Bortbjuden på Taimiddag med syster och nya vänner. Vatten, mat, tårta, kaffe och glass. Det blev mycket skratt och lite granatäpple på kinden, he he!
Jag tog inga bilder tyvärr men syster hade kameran med sig så den lär dyka upp några på webben ändå.

Daniel åkte med morfar o bussen till fällfors igår och senare idag ska jag hämta honom.

Jag sovde lite oroligt, väntade på att S skulle ringa efter skjuts.
Kl 3 inatt ringde han. 3.45 var jag i säng igen.


Var dej själv, de andra är redan upptagna

Inbjuden!

Jag ska på bröllop i sommar!

Helg

Vi har varit och plaskat på Eddahallen med sonen, Pappa, Martin och Natty. Sen köpte vi kaffe, go mackor o glass i cafet. Martin o Natty följde med oss hem och åt middag. Vi gjorde en mycket lyckad Flygande jakob! Den tog slut.
  Lunch: en jätte go fisksoppa med lammkorvsacka.
  Daniel fick åka med Svea på en skotertur i lördags, det var nog lite för kallt för sen ville han in och mysa under täcket.
  och så tog vi fram tågbanan, det är ju så roligt att bygga!

Vinter -10


En bil som jag ser när jag på väg till jobbet varje morgon

Jag och Daniel har sovit några timmar på eftermiddan , gäsp!
Nu är det kväll och dags för pjamas igen!

Imorgon ska vi på Edda!

Bada bastu med brudarna

Oj oj, aj aj, Det känns att jag lever. Idag blir en skön dag i soffan. -20 ute och nästan lika kallt inne.

Gårkvällen fylldes med mat, jordgubbar, dricka, gråt, nakna brudar och mycket skratt!

Att ta kort varje timma gick inte så bra, varför ska tiden gå så fort när man har roligt!
  
   
    
Brolle hade spelning på stan och det var inte helt lätt att få bord någonstans med till slut så fick vi mat och trevligheterna kunde börja:) För mig blev det inget nytt utan ett säkert kort. Sovlaki(grillspett med zatziki och pommes)

Oså har jag skön träningsverk i magmusklerna!


Paj och Party!

Morfar har varit här på lunch. Vilken överraskning! och precis vad Daniel önskade sig i morse.
 

Förra helgen var Syrran här med familjen och smaskade semlor med oss, GOTT!


Ikväll blir det annat, inte något jag ätit förut, spännande! Jag ska ut och äta med några av mina underbara arbetskamrater!
Ska försöka ta en bild i timmen som jag blivit inspirerad att göra. Bara jag kommer ihåg....

Oså har jag ett nytt projekt: Jag ska lära mig sticka sockar. De behövs i detta kalla, långa land och i vår bostad ;)

Dagen före Alla hjärtans dag



Den barnfria lörddagen tog jag en promenad in på stan, för att shoppa lite. Jag hittade två linnen och ett par snygga leggings i demin. När jag blev less bjöd Josse S på kaffe och någon annan hade med sig bullar, mmmh! Samtalet handade om förekomsten av haj i bottenviken och en bokad Prag resa.
 
Till middag åt vi kotletter i ugn med klyftisar och sallad, zatziki och marinerad vitlök.
Snart kommer lillen hem!
Jag tänkte steka plättar till middag men det har han tydligen redan ätit idag...

Semlor, sol o snö

Idag åt vi lasagne till middag
Daniel hjälpte till med att varva köttfärssås, plattor och ostsås.
 
Sen firade vi att det är helg igen med att göra egna "brottom bulla-semla"(inte lika god som riktiga semlor... men man taver vad man haver)
  En annan dag stekte han sin blodpuddning. Det är roligt att vara med mamma i köket där han får hjälpa till. Det tycker Pappa också, han bakade Brottombullarna. Mamma hällde ihop ingredienserna i en bunke, sen fick pappa blanda, klicka och grädda :)
   Några timmar i solen förra helgen. Vi tog bilen till en pulkbacke för att åka bob, men barnen ville hellre vara lekparken medan mammorna drack kaffe i snön.  

Imorgon ska Daniel till mormor och morfar:)

Vecko-vimsig

Det är ju inte på fredag vi ska parta, det är ju nästa helg. Och jag som redan har bokat barnvakten!

Jaha, då blir man ledig utan barn på lördag. Hmm, nån som vill shoppa med mig?


Mera snö

Saturday night fever på tv. Jag tänkte att jag ska se den för första gången. Bloggar i reklamen, inte min sorts film.

Kände verkligen för att lämna huset några timmar idag men...utan bil kommer man inte så långt. Vi roade oss med att Spela flera spel, skotta snö, fika och bygga tågbana, till slut blev det Leos lekland. Daniel tycker om att leka, hoppa och klättra och så var Victor där :)
-Min bästa vän: sa Daniel
Tur att det ligger så nära.-) och att de har så gott fika! När jag bestämde att vi skulle gå hem och fixa med middagen, så ville han också det. Det har aldrig hänt förut. Men han orkade inte äta någon midda utan somnade i soffan före 18, så det blir säkert nattamat för honom. Nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli så mycket att jag också får gå o sova.


Känner att jag ätit alldeles för mycket idag.

Blommar vitt i mörkret

Fredagen började kl. 6.15 när Daniel vaknade och ville ha sällskap vid tvn.
Kl 9 mötte vi fritidspedagogen och en dagisfröken för att prata lillens Utvecklingsmöjligheter. Daniel var stolt över att få visa oss det nya musikrummet där det finns synth, trummor(sylthinkar) och gitarrer, en scen med mic, ridå och scen kläder. Där har nog barnen väldigt roligt :)
På Daniels dagis tar de verkligen tillvara på barnens intressen!(och tar bort leksaker som ingen leker med)

Nästan alla mina liljor, faktist i 5 av 7 krukor blommar det, så något har jag gjort rätt!


Svea kom och lekte en stund och stannade på lunch
Detta är fredagens lunch, rester från Torsdagens middag, min tallrik såg ut så här: Grillad kyckling bulgur, grönsaker och Carinas äppelsallad

Som alla andra fredagar var jag sedan hemma och städade: baka, bädda, rensa papper och gick ut med sopor(en tvättmaskin hade jag kört på torsdag kväll) Det var dags att byta påse i dammsugaren och jag har de senaste gångerna klippt upp påsen och kollat innehållet så att inget värdefullt ska hamna i soporna. Denna gång hittade jag en nyckelring, nallens öra och pusselbiten som Maja saknade när hon la det lilla Tom&Jerry pusslet.

Sen gick vi ut för att möta Jenny o Nora som var på väg till oss för att leka o fika medan de väntade på bilen som var på service. De fick smaka Läcker chokladkaka och bästa banankakan! Jag skickade med en bit till Noras pappa också :)
 
Det var väldigt jobbigt att dra vagnen genom snön så när det var dags att hämta bilen fick de skjuts tillbaka och Daniel och jag gick in på Jysk och köpte två nya kuddar innan vi for på coop för att handla lite mat.

Till middag blev det Spagetti, köttfärssås och rivna morötter. Daniel sa:
-Jag älskar små morötter!

Syjunta

Fick en inbjudan till syjunta hos grannen. Skickde som svar att: jag kanske kommer. När jag kom hem från jobbet hade Daniel en lekkompis, Svea, som skulle stanna på middag. Trevligt, hon är så gullig och det är inte alltid som de leker så här bra!

Efter maten upptäckte D att hans bok nr 12 från Goboken har kommit, han rev upp paketet och där var en bok om klockan, ett spel om klockans timmar och en riktig klocka! Det blev läsning i soffan och spelstund. Jag hämtde kaffe och choklabollar och vips var klockan 6 pm och det var dags för Svea att gå hem. Jag tog hand om disken, matresterna och satte på en tvätt och hoppade in i duschen. Jag funderade om jag skulle gå över till grannen, det var ju så roligt att någon hörde av sig. Inte så ofta som någon bjuder mig någonstans. I vecka har jag fått två förfrågningar på samma vecka! Den första var i måndags, Linda ville ha en boxnings partner, men jag är ju fortfarande snorig. Det går ju aldrig riktigt över. 
Efter duschen kände jag mig lite slö och tänkte att soffan och tv skulle vara mysigt nu! Nej, nu går jag. Bättre sent än aldrig! Jag tog av mig pjamasen som jag redan dragit på och drog på mig en topp, jeans, tröja och skor. Gick över till Jennie och mötte Åsa och Katta i vardagsrummet och sa:
-Vad har jag missat?
Eftersom det var två år sedan vi sågs(inte grannen) så var det en hel del luckor att fylla och trevligt var det!

Tack för det mycket goa fikat och sällskapet!

RSS 2.0