Lata vid Data

Fredag: Tvätta, städa, baka, vara ute en stund och fy vad kallt! -23 grader
            Uppdaterat mig regelbundet på Facebook där svägerska skriver hur det går men nr 6.
            Stackars liten får inte behålla någon mat. 
 Aphängarstyre! Ha ha!
Lördag: Ja, vad gjorde vi? Jo, vi var på Leos med kusin Thereses familj. Victor, Cornelia och Daniel lekte och sprang och hoppade. Det var så mycket folk att fikat nästan tog slut i cafeterian. Sen åkte vi hem och stekte "bodycakes" Mums!
 Lunch: Tomatsoppa med stekta champinjoner och paprika.
Söndag: Nu bara -13 grader. Var till isoleringen i förmiddags med en coopkasse blandat med lunch, Kaffe, frukt, cola och kaka till svägerskan. Önskar att jag kunde gör mer!

Till middag blir det pappas ugnsmarinerade file med vitlök o tomat, klyftpotatis och broccoli. Gott! Vi latar oss vid varsin skärm medan maten "mognar"

Grattis!

Veronica på födelsedagen!

Iskalla bilar och isproppar


Lilla Nancy ligger inne med sondmatning och får dessutom magsjuka, stackars liten! Sänder varma tankar och energi till föräldrar som kan behöva.

Igår morse var Veronica på coop och handlade medan Nicke väntade hos Nancy. När hon sedan skulle starta bilen hade den fått en ispropp och ville inte var me. Hon ringde mig och vi ryckte naturligtvis ut i -23 grader för att rädda de nödställda. Vi sjutsade upp henne på lassa där de bytte plats och Nicke fick skjuts tillbaka till bilen för att hälla i k-sprit i tanken. Sen körde vi hem han till Boliden för att hämta andra bilen och  resten av familjen. De skulle ju på mormor Gullys begravning i Bureå. Sen gick allt bra!
Efter Bure startade bilen på första försöket och familjen kunde köra tillbaka till sina respektive destinationer.

För  mig var det skönt att ha med en bilkunnig karl, jag kunde ju ha blivit stående jag me om den gått illa. Daniel var glad åt att få åka bil och träffa morbror o moster!

Det här med isproppar börjar bli väldigt bekant. Jag tänker på förra vintern när 4 tjejer stack till IKEA och lastade bilen full i -25 grader trots stormvarningar. Chaffuören började morgonen med att köra fast i snön hemma på gården. Är man tjurig då eller... 

Nancy ligger kver på isoleringen med sin mamma.


Leos-lördag!

  
Kyckling till middag med quinoa och sallad



Trodde faktist att Daniel skulle somna efter 5,5 timmar på Leos, men han ville stanna ute en stund innan vi gick in för att äta middag och sedan har han lekt med bilar sett kalle anka och kört tåg. Kanske somnar han när mamma ska sova...

Gonatt  mina vänner!

Körkort o Kaka

Mumskakan igen!


  Varmrätt: hemmbakad pizza med zatziki och grönsaker.

Vi har myst framför tv:n med frukost och varit ute i backen en stund innan vi gick in och år Pizzaresterna från igår. Nu blir det kaffe och kaka vid datorn medan Daniel tar ett bad i baljan. 
 Förra torsdagen var jag och hämtade ut mitt nya körkort, har alltså haft MC-kort i tio år, Tanten på posten sa att mitt gamla inte var giltit som legetimation och att jag skulle haft med mig passet eftersom datumet gått ut. Jag har inget pass med det sa jag inte.  Märkligt att ingen kassör lagt märke till att det var för gammalt. Men det är väl mest jag som ska skämmas som inte förnyat det i tid. Tur bara att det blev gjort innan jag förlorade körkortet.

Ha en skön helg!

Söndags middag

Kikärtsgryta, vitlökscreme fraish, och kyckling


Det var meningen att det skulle vara en Linsgryta men jag fastnade någon minut för länge vid datorn med Farmor Ruth, Linserna torrkokade och står nu ute i snön. Grytan innehåller: Morötter, purjolök, vitlöksklyftor, paprika, tomater, kikärter, tomatpure, ingefära, salt  o pepper

Grattis Nadja Åhman!


Ute

 
Tittut!


Igår var mormor o morfar barnvakt hos Maja o Gideon. Vi var ute och lekte en stund i Majas lekpark

  
Daniel försöker reda ut ett dragsnöre som trasslat, morfar får hjälpa.

Kl.20 var det Robinsson och vi satt laddade framför tv:n med grönsaker, chips och dipp!




Provat något nytt!

Jag viste inte riktigt vad jag skulle hitta på till middag och tiden var knapp. Handlade lite av varje, men hade inte bestämt mig vad det skulle bli innan jag stod vid spisen. Daniel va med och rörde, dukade och öppnade konservburkar. En riktig Koch! Han heter ju det!

Resultatet: Pastagratäng med taco och pizza smak.
Ingredienser: Pastaskruvar, 400g Köttfärs, 1burk tomater, 1 burk bönmix, 1 liten burk majs, taco krydda, pizza krydda, 1/2 dl grädde, 1dl creme fraich, 200g ost, salt o sv.peppar 
Bred ut köttfärsåsen i botten på en ugnsfast form, sprid ut makaronerna på och strö på massor med ost. Gratinera!

Hittade sedan ett kakrecept som jag fått av Anki(Svens svägerska)
"läcker chokladkaka"

Den väntar vi på,  står i ugnen! snart blir det en smakbit!

Recept: Läcker chokladkaka

smörj och bröa formen med kokos (Jag bröade formen med mandel)
smält 150g margarin

Blanda torrvarorna 
2 1/2 dl mjöl
2 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vanilinsocker
1/2 dl kakao
150g smält margarin

2 ägg, vispas lätt

1 1/2 dl hett vatten

Allt rörs ihop och gräddas i 175 grader i 35 minuter

Garnering: Punch, florsocker och kokos.
(jag använde Disaronno(mandellikör) och florsocker och malen mandel) 


Det heter ju slickepott!

  Oj, så god den blev! Trotts att jag bytte ut kokosgarneringen och kokosbrödning mot mandel för jag hade tydligen ingen kokos hemma. En riktig mandelmamma.kaka

Kom o fika medan det finns kvar!

Mysmorgon och Madrassåkning!

Jag vaknade tidigt i morse, 06.15(inte så farligt) Kissnödig som vanligt, S säger att jag har en kiss-o-sov klocka. Försökte somna om men var för tät i näsan. Ska aldrig den här förkylningen packa ihop sin väska och dra!

Läste bloggar och FS tills lillen vaknade vid 8, då blev det frukost vid tv:n. Sen kom Svea och slet i vår låsta dörr. (Ringklockan funkar inte) Hon hade rymt hemifrån och ville leka ute med Daniel. Vi klädde på oss och gick ut


Vi tog en skogspromenad och hittade älg och rådjursspår!
När barnen började bli kalla och blöta gick vi in var o en till sitt och fixade lunch. Vi åt Ugnsstekt fisk med smält smör(på mormors vis med ägg) kokt mandelpotatis och broccoli! Jordgubbar med vaniljglass efterråt vi tv:n. Vardagsrummet är nog vårt favouritrum!

Som de flesta andra fredagar har jag tvättat, städat, diskat, lekt med D och bloggat. Ska handla också, mjölken är slut. Vi är lite snoriga alla tre så kvällen blir lugn hemma kväll.

Nu är det helg!

Troligt att det blir Leos någon dag :-P !




Trött

Byske-sushi, wiin och kusiner!

 En underbar kväll med skratt och gråt, levande ljus, present, efterrätt och lek. Tiden gick alldeles för fort, timmarna slukades av maten, samtalen och promenaden i Byske-vinterland.
Tack för att ni finns, tjejer!

 
Daniel har parkerat några av sina bilar här, alla rymms ju inte i garaget. Pappa värmer upp huset, eldar i spisen medan andra är ute i snö och kyla för att leka.
    


  
Undrar var denna dag ska bjuda på? Snart blir det mat och kanske går vi ut en stund innan det blir mörkt igen. Kram!


En kväll med kusiner!

Det är kallt ute -20 enligt märaren och Daniel är klängig, jag menar kramig!
Nu ska vi ta fram frukost, mums! och fika framför tvn

Ikväll! Sushi vin och kusiner!

 

Leos lekland



I söndags var vi på Leos lekland med Svea o Jennie, det var jätte kul! Barnen ville inte sluta leka, de hade knapt tid att fika och ville absolut inte hem efter 3 timmar med ständigt spring och hopp!
    
Bilderna är inte så bra men barnen hade inte lust med fotografering och jag hade inte kameran med mig. Telefonen fick duga. Precis när vi bestämmde oss för att fara hem upptäckte jag att mobilen var borta! Måste tappat den i bollhavet, använde den just innan och sen var vi ju bara där tills vi skulle fara. Alla barn och vuxna i bollhavet hjälpte till att leta, som att leta en nål i en höstack! men Duktiga Jennie hittade den! Tack Jennie! Du kan väl följa med nästa gång i.f jag tappar nått? Och så är du så rolig att vara med i rutchbanan!

Nyårsafton

Suree bjöd på lunch igen och vi åt alla tillsammans
  
Jobbet gick snabbare än alla väntat och jag gick hem tidigt för att hjäpa Mr S med Nyårs middan.
Vi åt och gick ut för att tända smällare tillsammans med våra gäster och grannarna
Förrätt: Kräfttoast
Varmrätt: Ugnsmarinerad fläskfile, klyftpotatis, zatziki, ädelostsås, äppelsallad, grekisksallad och rödvinbärsgele.
Efterrätt: Vaniljglass med bär och kaffe 
Vi dukade för tre stora och tre små.
  

Tack syster för att ni kom och förgyllde min kväll!

Kvällen blev inte så lång, jag somnade på soffan kvart i tolv till rytmen av smällare som hördes från området söder om stan.

Gott Nytt År allihopa!


RSS 2.0