07.46

I dag ska vi åka buss. Jag kulle just gå och väcka lillen, men då kom han själv. Jag brukar inte behöva väcka honom.

Resan är målet

KrAM

Grissjuka, Grismiddag och Gravlycktor

Eftersom jag haft frossa och kännt mig orkeslös idag så har sambo ordnat med markservicen. Till Lunch blev det hemgjorda hamburgare, mums!

Vi hade lekfrämmande en stund. Fröken T saknade nog sina dockor, Daniel har ju bara en, men det gick bra att leka med tåget också, sen fick de frukt innan de for hem för att mata de virtuella fiskarna.

Till middag fick vi Ugnsmarinerad file, slottspotatis och ädelostsås.

Efter middagen när det blivit riktigt mörkt for vi till Farfar Otto och tände gravlycktor. Det är så vackert på gravgårdarna den här helgen! Mycket svårt att fånga på bild i.a.f med vår kamera

A. Vera och Vaccin

Eftersom jag inte känner någon effekt med Aloe Veran så har jag dubblat dosen på min morgonhutt. Nu kanske det ska sätta lite sprutt på systemet. Det var snart två veckor sedan, jag känner inget. Men jag kanske ska tillägga att jag varit förkyld i 4 veckor, det kanske bromsar de nyttiga "Aloe vera Jobbarna.

Idag på jobbet fick de som ville och hade tid gå till kommunhälsan och få vaccination mot A(H1N1) Jag hade egentiligen inte tängt ta den men nu blev det så....bara jag inte blir sjuk i helgen.  Här i Ske-å har redan många haft just svininfluensan, även på lillens dagis har det konstaterats....

Snö och leriga skor

Vilken väg kan de här skorna tagit sig hem inatt?

Ihelgen har det kommit snö. Vi tog fram bobben och åkte i vår pulkbacke!
  

Hemma med sjuk Daniel

Oj, va jag hinner mycket när jag är hemma med Daniel. Träna, duscha, tvätta, äta frukost, städa, diska, fixa lunch, diska igen, läsa saga i kojan, skörda m.m på facebook och blogga. Jag ska nog fara och handla också innan jag far på jobbet för att avsluta dagen med ett kvällsskift.

Bakning och Barnvakt


Daniel tycker det är intressant att hjälpa till med maten. Igår blev det Pannkanor och småplätttar med sylt och grädde. Middag: leverbiff med stuvade morötter och potatis. Sen gjorde jag en Chokadkladdkaka till myskvällen! Daniel:
-Jag kan tycka om choklad! 
  
Lilla syster fyllde år och vi for dit och satt barnvakt så att kärleksparet kunde gå ut och äta själva!
Barnen var vilda och ville inte gå och sova, bara springa, kasta, knuffa och hoppa. De är LIVET!


Hemma med sjuk Daniel

Tar en kaffe till och tittar igenom gårdagens reklam. Plötsligt behöver jag en massa nya grejer!
ELGIGANTEN:
Laptop(min börjar sjunga på sista versen, när jag surfar på Facebook och skördar mina grödor eller serverar mat på restaurangen låser sej operativsystemet och jag måste starta om allt ihop)
TV Full HD LCD (Vi har fortfarande en tjockis, he he!)

JYSK: säng och madrass till Lillen, korgar till vantar och mösser i hallen.

COOP Bygg: Ny dusch, toa och tvättmaskin. Ja varför inte renovera hela badrummet!

Kanske skulle man ta en dusch i den gamla medan den finns kvar och ta på sig nå annat än pjamas en så här fin dag, det verkar ju bli sol!

Kram

Senare.......

Till lunch blev det Rårakor med bacon, morot lingon och philadelfiaost
    Tänkte baka en kaka men hade för lite mjöl så det blev en paj istället. En med banan, hel mandel och Disaronno. Daniel undrade var det var som mamma tagit ur ugnen.
Till middag planeras grönsakssoppa.

Nu ska vi bygga bilbana och gasa på lite!


Senare....

Städade i mobilen och hittade bilder från helgens kalas...
    

   


Sol, Simhall, och Suree!

Det här är en Lilja, Aloe Vera, den har jag fått av Jenny.
Och i morgon ska jag öppna den andra dunken med Aloe Vera
08.00 Skjutsade S till skolan så att vi skulle kunna ha bilen på vår lediga fredag
08.40 Intog Eddahallens barnpool med grotta och rutshkana. Vi hade hela poolen för oss själva i 30 minuter. Tog en fika och badade ännu mer.
11.00 Gjorde en snabb visit hos Jenny B.
11.20 Åt Tai-lunch hos Suree(f-n, jag glömde fota maten) Friterade kycklingklubbor och räkor, ris, sötsur sås och en liten stark taiwook med bambuskott. Kaffe och nogatgodisar, Mums!   
14.00 Hämtade S på skolan (Lille D var helt färdig och somnade i bilen) for till Brorsans jobb, Svensk Cater, för att hämta ett släp vi fått låna i helgen. Vi ska köra upp våra altanmöbler till Fällfors för vinterförvaring.

På söndag är det tänkt att vi ska ha kalas för Lille, Jossan och mormor Nyman.
Hoppas vi är friska då! Jag har varit förkyld i två veckor och hoppas att det snart är över. Och D känns varm ikväll.
Till Alla som ska dit: Vi ses!


Grattis Gideon 2 år idag!

Förra helgen
 alla barnen ville vara med och leka med trakrorn.

I helgen får vi säga farväl till sommaren. Man vägrar ju släppa taget men till slut så kommer frosten i.a.f. och växeln på cykeln frös inatt så jag fick spinna på som en tok till jobbet i morse. Vi har bestämt oss för att vinterparkera kawan i helgen. Snyft!

RSS 2.0