Fredas film

Va det är lyxigt att ha en Tai Kock på jobbet. Hon lagade lunch till alla på torsdagen och resterna fick jag ta hem, dem åt vi till middag i dag.(bilden jag tänkte blogga blev inge bra)

Ja, så var det helg igen med mysfrukost med D framför tvn.
Han ville inte göra något särskilt när jag frågade honom i morse, så vi har bara tagit det lugnt hemma förutom när vi var o handla.
Jo, jag har ju kört lite pilates och putsat 4 fönster också medan lillen tog en eftermiddas lur, så nu är det fyra kvar till en annan dag.
 
Tänkte börja sticka en mössa på nästa syjunta. Jag har fått ett mönster av syrran som jag hittade i en låda idag när jag rensade gamla papper

Till Fredas filmen på Disney som var Pinoccio åt vi "svenska naturchips dill och gräddfil". D tyckte att filmen var jätte bra, chipsen ville han inte ha.  

  Tågbanebygget förra helgen.

Imorgon blir det trevligt sällskap till middag, ser fram emot att få främmen! 
 


Ät upp ärtorna Sara!



  Så här såg det ut när en arbetare kände sig kreativ på lunchrasten.

Och så här blir det när det egentligen inte rymms i avsvalningsskåpet. Tur att det inte var sås i blecken!

Idag fredag, är jag ledig och hemma med lillen medan syster sitten på stan och äter en härlig sushi! Hade vare gott. Men för mig blir det nog nått från frysen. Det är ganska fullt där nu sen vi var på Willys igår och alla bär som jag fryst in. Vi har ju inte heller någon fullstor frys.
Jag har gjord en Laxmousse idag. Om den har stelnat kan jag äta det till lunch, ja, med kall dillsås och pressad potatis. Nästan lika gott som sushi....
    Det är nog tredje gången jag använder den här formen fast jag säkert haft den i 20 år
Jo, det blev några negerbollar också  !

Löv och lekar

 I slutet av Augusti firade vi Mr S födelsedag med en hemmagjord smörgåstårta och chokladkladdkaka med grädde.

Gårdagen spenderade vi med grannarna. Vi lekte i solen med lövhögar och räffsor. Efter plättlunchen med drottningsylt och grädde spelade vi piratspel med barnen.
    

Idag: Syster var förbi i Stinas trädgård och plockade äpplen, sen kom hom hit med ett dussin så jag kunde baka en äppelpaj.
Vi bjöd in farmor och farbror att smaka. Sen ville D visa sina bilar och lastade köksbordet fullt.
 
Till middag blev det en "Daniels con carne"
  och "Kocken JR" stod vid spisen

I lingonskogen

   Dagens lunch, hemmagjord lasagne. Först kunde Daniel inte tycka om men tillsammans med morötter som han själv fick riva så slank det ner ett par bitar och sedan lät det bara
-Nam nam nam, jag kan tycka om, mamma!
Efter maten tog vi en promenad i skogen, vi såg svampar, blåbär, en familj som letade efter kantareller, stenar, kottar, en stor myrstack, tallar, björkris, grenar  och kraftledningen. Vi tog med två liter lingon hem som jag frös in. Sen tog vi en liten paus på altan med grannen, kaffe, godis och negerbollar.
 
  Daniel tycker också om att klättra i Rönnarna vid lekstugan.
OH! Kolla in, Pumpan!

P.S. Idag är min första Aloe Vera dag

Nu blommar min solros!

 Vilken underbar kväll! Och nu är det helg! Vad ska man hitta på?
Lillen tar en eftermiddaslur, varit trött hela dagen. Han får sova en stund till...Jag kan ju se tv eller blogga jag!
I morgonkväll ska vi på Aloe Vera party.

Blod på cykelbanan

Cyklade förbi en cykelolycka på väg hem från jobbet idag, efter middan for vi på coop och köpte ny cykelhjälmar till hela familjen. Man blir plötsligt så medveten om att nått kan hända. Hade han haft hjälm hade nog inte cykelbanan varit så röd...

Det var ett tio tal ungdommar på platsen. En tjej ringde ambulans medan killen låg kvar på gatan. Han var vid medvetande och jag cyklade vidare för att hämta sonen på dagis, men man kan ju inte sluta undra hur det gick sen...


RSS 2.0