Enkelt med giftig lunch

Innehållet i en Energi-bar som ska ersätta måltiden
 
Jag vill bara att du ska veta vad du äter. Var fösiktig!
 
Anna Hallén har en mycket intressand blogg om kost och barn!

Big Smile

Vi gjorde några ärenden på stan och tog en Big Smile-LCHF till lunch, på just Big Smile(f.d Frasses) Gott!

Päron och hallonpaj med vispad grädde

Igår var det jag som bjöd arbetskompisarna på fika. Det blev något nyttigt men gott från Moniques receptbok "LCHF för hela familjen"
 
 

Ha!

Jag vaknade inatt och var helt säker på att jag hade fösovit mig. Jag tittade på klockan , 03.25, Oj, och just det...
Jag har ju SEMESTER!
 
Detta vin rekomenderas det är gott och ekologiskt!

VETESKAPENSVÄRLD-LCHF För diabetiker

 
 
 
Del 1
 
Del 2
 
Del 3
 
Ni som inte sett VETESKAPENSVÄRLD-LCHF För diabetiker kan se dem här

En till hälsoresa

för Daniel S

En intressant resa

..för Tommy
 

Immunförsvar

Vår människokropp är i första hand inställd på försvar från hot utifrån, i andra hand på att reparera skadorna kroppen utsätts för. När kroppen måste försvara sig och samtidigt får dåligt med näring har den bara kraft nog att försvara sig. Reparation av skador och uppbyggnad av nya celler får vänta.

Får detta pågå en längre tid kan autoimmuna sjukdomar uppstå eftersom tidigare skyddade vävnader i kroppen kan förlora sitt skydd som den egna kroppen inte längre känner igen och därför tror är fienden.

När man äter en kost som lchf, som är rik på näring och där man undviker hel- och halvfabrikat, så tillför man sin kropp den näring den tidigare fått för lite av. Det gör att kroppen får kraft nog att inte bara ta itu med försvar utan även utrensning av gifter och uppbyggnad av skadade vävnader och immunförsvar.

Därför kan man t.ex. få ett uppblossande eksem- eller psoriasis-utbrott som är värre än det man är van vid, när man börjar med lchf. Man har helt enkelt tillfört kroppen den näring den behöver för att ta itu med mer än bara försvar.

Det gäller även acne och uppblossande hudproblem. Det är övergående och det är en utrensningsaktion från kroppens sida. Den har helt enkelt fått energi och näring nog att ta itu med annat än försvar. Även om det känns för j**lig att se sig i spegeln ett tag...

RSS 2.0