Sista semesterdagen

I natt kom ett härligt regn. När jag trodde att det inte kunde ösa ner mer vatten så kom det ännu mer. Luften rensades och det var skönt att andas den i mörkret från balkongen. Det är mörkt i Norrland också nu på nätterna.
 
Vi tog en "buffet coffe" ute på terassen efter frukost, inte lika varmt längre, vi fick ta på oss jackor när solen gick i moln.
 
I morgon ska Daniel tillbaka på fritids och jag ska jobba. Undrar vem som ska få släppa in mig, jag har ju ingen nyckel! Jag är inte ledsen över att semestern är slut. Jag är mättad på sol och det är skönt att vara inne en stund. Det är spännande att gå tillbaka på jobbet. 
 
Cyklade förbi hos Natty, Martin och lille Kim efter lunch. Vi fick kaffe och choklad och en skön stund på deras frodiga uteplats!
 
Nu ska jag baka en plåt fröknäcke och en långpanna med Linnea limpa/sirapslimpa, men jag ska prova med creme fraiche istället för fil. Då blir den nyttigare!
 
 

Laxcheescake

 
Hittade det här receptet på Marianns sida. Går så fort och lätt att göra, ska inte ens gräddas!
 
Botten
75 g smält smör
2 dl malda valnötter
2 dl mandelmjöl
1 tsk brödkryddor
 
Fyllning
200 g varmrökt lax
400 g creme cheese
2 dl creme fraiche
1 msk finhackad dill
 
Garnering
1 burk röd rom
dill och citron
 
Rör i hop ingredienserna till botten och bred ut i en springform ca 24 cm i diameter.
Rör sedan ihop fyllningen till en jämn smet och bred den över. Ställ kallt och garnera inför servering.
 
Även räkor och ägg passar till!

Svar till Mia

Du frågade mig om Daniel får i sig de näringsämnen som han behöver. Jag svarade då att han äter ju skolmaten på skolan, men det är inte hela sanningen.
 
LCHF är ingen diet. Det är en livsstil!
Vi har förstått att socker, stärkelserikmat och margarin inte är bra för oss. Tillsatser är inte heller bra det stör hormonbalansen i kroppen och gör oss sjuka. Därför äter vi helst inte det heller. Vi äter så mycket "riktig mat" ekologiskt och närproducerat som möjligt.
 
Daniel får där med i sig mer näringsämnen och mindre tillsattser och andra gifter.
 
Jag såg igår dokumentären om folket som jobbar på Bananplantagen DOLCE. En mycket upprörande historia. De är sterila eller har dött i cancer på grund av bekämpningsmedel.
 
Köp ekologiska bananer till dina barn!

Är du idrottare?

Vad skulle hända om vi började LCHF-ladda istället inför t.ex. Vasaloppet? Hur långt kommer man på LCHF-kost och några extra ägg som extra laddning? Jag hörde, via Frank Nilsson på kostdemokrati.se, att en person slog sitt rekord med 45 minuter i Vasaloppet. Han hade då ätit LCHF-kost under sju månader!

Inte ens elitgymnaster verkar behöva kolhydrater

Professor och läkaren Timothy Noakes, som är en av världens mest ansedda experter gällande kost och idrott, har nu bytt fot totalt och propagerar för LCHF-kosten. Han kan ju inte fortsätta att propagera för att kolhydratladda eftersom han blev sjuk av den metoden och riskerar diabetes. Min förhoppning är att läkarna i vår dyra sjukvård tar till sig den här informationen och blir lite mer ödmjuka och mindre kaxiga om vad som är bäst för oss.

kopierat från Mats Lindgren


Laddar

 I kväll är det, Kommunfesten på Folkparken. Jag läste 10,000-18,000 kommunanställda väntas komma. Jag ska dit!
 
Jag laddar med Laxcheescake och "buffet coffe" , helt ok ;)
 
 

Grattis Ulf !

-50 kg, inte illa!
Fett förvirrande funderingar

Raukar


Öland

Trolleken
Daniel i Trollskogen
Dagarna på öland var underbara!
Tack faster för gästfriheten!

RSS 2.0