Rapport från Alnö

Morgon i Tv soffa med de bästa i mitt liv, sol, skratt och tårar. Vi känner sorg att lämna denna vackra plats, men nu blir det Birsta och IKEA!

Becell

Kemikalierester och miljöföroreningar
Livsmedelsverket har angivit att bensinrester hittats i Nytta/Becel samt Milda. De har hittat rester av cancerframkallande ämnena PAH har hittats i Becel. I denna grupp finns några av de mest cancerframkallande ämnen man känner. En expertgrupp inom EU anser att PAH överhuvud taget inte skall kunna påvisas i ett livsmedel.

Becel innehåller omestrat fett
Tanken bakom ett margarin är att på kemisk väg tillverka ett syntetiskt smör. Men vegetabiliska fettindustrin har inget fett som är fast och är lika glatt som smöret. De flesta vegetabiliska fetter är flytande, men dock inte kokosfett och palmolja. Flytande fetter kan härdas till fasta med hjälp av nickelspån och vätgas och då bildas de riskabla transfetterna. Härdade fetter finns i en del margariner.
 
Läs mer på Sannas sida
 

Gud tar hem favoriterna först

Christoffer 
120314 - 121010
(Tilles sång)

Regnet det bara

öser ner. Och vi for på Leos idag. Imorgon ska vi på badhus!

Bakterier Buller och Brak

Just nu läser jag Magen, bakterier, buller och brak. En ny bok som tittar på vad som händer om bakterierna hamnar i obalans. Det är sex forskare vid Karolinska Institutet som skrivit boken. Boken kan sägas vara mycket LCHF-vänlig även om man aldrig nämner de fyra bokstäverna som verkar vara ett rött skynke för Sjukvården. Man går inte lika långt som jag gör i min bok “Frisk av mat” i hur viss mat, sockerarter, påverkar och underblåser inflammationer i kroppen och därmed är en av de största bovarna när det gäller metabola sjukdomar.

Man vågar påstå i boken att fetma kanske inte orsakas av fett utan av sockerarter och att fett kanske inte är så farligt som vi har trott under de senaste 50 åren.

Här kommer ett litet citat ur boken; “Numera går många av oss omkring med ett ständigt insulin-påslag på grund av vår kolhydratrika “fabriksmat”. Under ett 30-tal år har vi levt med övertygelsen att man blir fet i första hand av fet mat (“fettskräcken”) medan bilden idag håller på att bli mer balanserad. Fett i maten är kanske inte lika farligt som man trott och den ökade mängd kolhydrater om vi ersatt fettet med kan enligt många forskare vara boven i fetmadramat”.

Alltså, de närmar sig pudelns kärna men vågar inte ta steget fullt ut. Ska bli intressant att läsa färdigt denna bok som jag upplever är bland de första böckerna, från den etablerade sjukvårdens sida, som vågar ställa avgörande frågor om hur vi verkligen påverkas av kosten.

Detta är lite av vad Mats har skrivit idag

RSS 2.0