Limpa
God nyttig Limpa!
2 dl havregryn
5 dl fullkorns-dinkelvetemjöl
1 dl krossat linfrön
1 dl russin
1 dl solrosfrön och pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl filmjölk
3 msk honung
Solrosfrön och pumpakärnor till topping
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke utom fröna som ska strös på brödet. Rör sedan ner filmjölk och honung. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ned smeten. Strö på fröna. Grädda brödet på nedersta valsen i ca 80 min. Kontrollera med sticka när brödet är klart, stickan ska vara torr.
Snott recepet från systers blogg . Det blev en glad överraskning till Sambon som kom hem precis när limpan var klar att avsmakas.
Den här ska jag prova med Philadelfia och vitlökssalami på :)
2 dl havregryn
5 dl fullkorns-dinkelvetemjöl
1 dl krossat linfrön
1 dl russin
1 dl solrosfrön och pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl filmjölk
3 msk honung
Solrosfrön och pumpakärnor till topping
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke utom fröna som ska strös på brödet. Rör sedan ner filmjölk och honung. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ned smeten. Strö på fröna. Grädda brödet på nedersta valsen i ca 80 min. Kontrollera med sticka när brödet är klart, stickan ska vara torr.
Snott recepet från systers blogg . Det blev en glad överraskning till Sambon som kom hem precis när limpan var klar att avsmakas.
Den här ska jag prova med Philadelfia och vitlökssalami på :)
Kommentarer
Trackback